Les activitats del SUSOESPAI són dinàmiques i participatives i es construeixen amb mètodes pedagògics adaptats a les necessitats específiques dels alumnes.

SEMINARIS-TALLER: són propostes que combinen una visita a les sales dels museus amb pràctiques artístiques en el taller del SUSOESPAI. La part teòrica s’explica majoritàriament a les sales dels museus per gaudir de les obres, aprendre a mirar-les i a analitzar-les. La part pràctica interrelaciona diversos llenguatges creatius (dibuix, escultura, pintura, música, expressió corporal…).

TALLER D’ESCRIPTURA CREATIVA: proposa un espai i un temps, que de vegades són difícils d’aconseguir, per gaudir explicant històries, com a mitjà d’expressió personal i també de creació. Es tracta d’explorar i aprofundir en el fet d’escriure, a fi de trobar la pròpia veu i facilitar l’expressió del món intern.

TALLER DE TEATRE: on s’uneixen el joc, l’expressió corporal i exercicis d’improvisació, amb el propòsit d’escenificar una peça teatral. El teatre, a més de ser un entreteniment i una diversió, és un espai de comunicació, expressió i creixement personal.